15. tammikuuta 2011

Pisteliäät uudenvuoden terveiset!


Tämä pikku kaktus oli yllättävänkin nopea tehdä. Sain siihen jonkin verran mallia Ana Paula Rimoli -nimisen amigurumikirjailijan blogista. Tosin tein omasta kaktuksestani vähän värikkäämmän ja isomman sekä virkkasin sille kukkasen koristeeksi. Näin jälkikäteen ajatellen myös punainen ketjusilmukkarusetti kaktuksen "kaulassa" voisi näyttää kivalta, mutta kaktus on jo lähtenyt uuteen kotiin. Oranssin ruukun reunan tein alkuperäisohjeesta poiketen yksinkertaisemmin virkkaamalla jälkikäteen silmukoita ketjuksi kiinni värien vaihtumiskohtaan.

Materiaaleista sen verran, että usein amigurumiohjeissa kehotetaan täyttämään amigurumi alaosastaan muovipelleteillä tms. pystyssä pysymisen helpottamiseksi. Itse olen havainnut, että pienet valkoiset kivet eli ruukkukate ajaa hyvin saman asian. Amigurumikaktuksen täytteeksi se sopii toki erityisen hyvin.;) Kaktuksen oranssi ruukku on Novitan 7:ää veljestä.

Suosittelen muuten Ana Paula Rimolin blogia ja hänen kirjoittamiaan kirjoja, joita löytyy kirjastostakin. Blogissa on tarjolla jonkin verran ilmaisiakin ohjeita, vaikka muuten hän myy ohjeitaan Etsyyn perustamansa kaupan kautta.

1 kommentti: