4. joulukuuta 2010

Amigurumeja blogin ulkopuolelta

Olen ollut aika laiska ottamaan kuvia nyt syksyn aikana tekemistäni amigurumeista. Mutta virkkaustahti on pysynyt tiiviinä. Olen ollut mukana tekemässä Turun pääkirjastoon näyttelyä, jossa minulta on esillä arviolta noin viitisentoista amigurumia, joukossa pari tässäkin blogissa kuvattua otusta. Yhteensä näytteillä olevia amigurumeja on viisi vitriinillistä, mukana myös valikoima amigurumikirjoja. Tervetuloa tutustumaan!

Ei pöllömpää

Olen aika ylpeä tästä pikku pöllöstä, joka koostuu monesta pienestä osasta:  pää, vartalo, siivet, kaksi jalkaa, nokka, korva, askartelusilmiin virkatut sisä- ja ulkoreunat ja vielä amerikkalaistyyppisen valmistujaislakin kolme erillistä osaa. Lopputulos on kuitenkin aika mukava, vaikka toki hiukan erinäköinen kuin esikuvansa amerikkalaisen villakehräämön Lion Brand Yarn Companyn sivuilla. Pöllö saattaisi sopia hyvin suomalaisenkin opiskelijan valmistujaislahjaksi. Aivan itsestään se ei kuitenkaan seiso aloillaan, joten käytössä sen voisi ripustaa vaikkapa langasta roikkumaan tai asetella kauniisti kirjapinoa vasten.

Valtava valas?

Tämä pikkuvalas ei ole luonnollisessa koossaankaan juuri ylläolevaa kuvaa suurempi. Alkuperäinen ohje löytyy virkkaussuunnittelija June Gilbankin sivustolta, jolla on muutamia muitakin ilmaisohjeita. Tosin kuten kuvasta näkyy, oma pikkuvalaani on hieman muokattu (eikä ihan niin virtaviivainen) versio. Ajatus on kuitenkin sama eli valas tehdään yhtenä kappaleena eikä osia tarvitse enää erikseen neuloa yhteen, mikä on mielestäni se työläin osuus amigurumien teossa. Valas sopisi hyvin vaikkapa kissan leluksi, tosin silloin sen silmät olisi parasta kirjoa neulelangalla.